Řízečky po japonsku

Toto jídlo je trochu časově náročnější, ale výsledek rozhodně stojí za to. A je jen na vás, z čeho řízečky uděláte! Základem pro tuto dobrotu mi byla tempura, kterou jsem obohatila panko strouhankou tak, jako my Češi obohacujeme naše řízky strouhankou z rohlíků. Zvědaví? Pojďte se mrknout. :3

Doba přípravy cca 1 – 2 hodiny.

Přísady:
Název Doporučená značka Množství Upozornění
hladká mouka pšeničná dle množství obalovaných potravin 🙂
vajíčka dle množství obalovaných potravin 🙂
panko strouhanka dle množství obalovaných potravin nenahrazovat naší strouhankou!
slunečnicový olej na fritování budeme fritovat 🙂
krevety, jam, mrkev, celer, petržel, shiitake… tolik, kolik chcete ♥.♥
Pár slov předem:

Panko je druh strouhanky, která je dělaná z japonského chleba, který se nepříliš podobá tomu našemu, tudíž je opravdu nutné koupit tuto strouhanku jako originál. Shiitake je houba, která pochází z východní Asie a v našich končinách jí říkáme houževnatec jedlý. U nás se prodává sušená a před vařením se musí namočit, aby nabyla svoji původní formu. Návod naleznete na balení těchto hub, jakož i na internetu.

Příprava:

Jako první nás čeká příprava obalovaných potravin. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky (zhruba 5 mm), krevety oloupeme (necháme jim ocásek!) a shiitake necháme v celku a na jejich klobouku vytvoříme nožem křížek. Následně pokračujeme jako s řízky s tím rozdílem, že nic nesolíme. Připravíme si mouku do jedné misky, rozkvedláme vajíčka do druhé a do poslední misky si připravíme panko strouhanku. Vše zabalíme* do trojobalu a na hluboké pánvi rozpálíme velké množství fritovacího oleje (můžete použít fritézu, samozřejmě).

*Zeleninu obalujeme po menších hrstech, shiitake a krevety po kusech.

Postupně fritujeme všechny obalené přísady, dokud není strouhanka navrchu dozlatova. Hotové kusy lehce osušíme v ubrousku, aby nebyly nechutně mastné, a naservírujeme na tác.

Podáváme se strouhanou ředkví, rýží a sójovou omáčkou. Samozřejmě lze do sójovky přidat i wasabi. Na fotce můžete vidět i smažený chřest. Ten jsem také chtěla obalit, ale trojobal se prostě nechtěl uchytit. xD

Dobrou chuť!

ichi

Jsem celkem průměrná vysokoškolská studentka s celkem průměrným počtem načtených hen… chci říct mang, která se, jak již tradice praví, věnuje většinou čemukoliv, hlavně ne učení. Ráda kreslím, zpívám, vařím a ze všeho nejraději píšu. Svůj volný čas však nejvíce trávím koníčkem, jenž přináší slasti i strasti, totiž textovými RPG. Jo… A jsem hrozný kočkomil. :3

Mohlo by se vám líbit...

5 komentářů

  1. Frog napsal:

    Až na ty krevety je to pěkný 😀

  2. Michi napsal:

    Hum, takhle bych možná strčila do pusy i tu krevetu 😀 nevypadá to tolik jako prsty 😀 😀 chřest se neobaluje, nebyl by pak dobrý, ale jinak to vypadá super :3

    • ichi napsal:

      Tak já ti to někdy udělám. :3 😏 😏 😏
      A chřest jsem už měla obalovaný v jedné japonské restauraci a moc mi chutnal. :3

  3. Siren napsal:

    Krása :O hned bych si dala ! 😀 vážně z tebe musí mít doma radost zda si tak nevaříš jen pro sebe

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *